Gezond eten is makkelijk gemaakt!

Gezond eten is makkelijk gemaakt!

Eigenlijk weet iedereen wel dat gezond eten belangrijk is. Toch liggen verleidingen overal op de loer. Maar door je maaltijden vooraf al te plannen en klaar te maken, weet je van tevoren al dat er een gezonde maaltijd op je staat te wachten. Maar hoe doe je dat en waar begin je? In dit artikel vertel ik je er meer over. Lees daarom zeker verder. 

Wat is meal prep?

Als je gaat meal preppen maak je eigenlijk je maaltijd van tevoren klaar. Dat betekent direct dat je niet elke dag hoeft te koken, maar het vraagt vaak wel meer tijd vooraf. Bijvoorbeeld als je besluit om maandag te gaan koken voor de hele week. Dat vraagt natuurlijk wel een tijdsinvestering. Als je dan trek hebt, hoef je alleen maar iets op te warmen. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Kijk ook eens op fuelyourbody.nl. Daar maken ze meal preppen nog gemakkelijker. 

Voordelen van meal prep

Meal preppen heeft veel voordelen. Ten eerste bespaar je tijd. Als je een druk leven hebt, is dat heel fijn. Je hoeft maar één keer in de week uitgebreid te koken. Daarna ben je klaar voor de rest van de week. Ten tweede eet je gezonder. Omdat je van tevoren plant wat je gaat eten, kies je bewuster wat er op je bord komt. Dat maakt het makkelijker om gezond te eten.

Daarnaast bespaar je ook geld. Als je alles in één keer koopt, kun je aanbiedingen beter benutten. Je hoeft minder vaak naar de supermarkt, waardoor je minder impulsaankopen doet. En je gooit minder eten weg, omdat je precies weet wat je nodig hebt.

Hoe begin je met meal preppen?

Beginnen met meal preppen is niet moeilijk. Je hebt alleen wat basisbenodigdheden nodig. Denk aan goede bewaarbakjes, een paar uur tijd en een beetje planning. Bedenk eerst wat je wilt eten. Zoek recepten die je lekker vindt en maak een boodschappenlijstje. Ga vervolgens naar de supermarkt en koop alles wat je nodig hebt. Thuis ga je aan de slag met koken. Verdeel de maaltijden over de bakjes en bewaar ze in de koelkast of vriezer. Zo heb je altijd iets lekkers en gezonds bij de hand.

Handige tips en recepten voor meal prep maaltijden zijn handig om je op weg te helpen. Er zijn talloze mogelijkheden, van ontbijt tot avondeten. Zo houd je het afwisselend en lekker.

Inspiratie voor gezonde maaltijden

Er zijn heel veel verschillende gerechten die je kunt meal preppen. Denk bijvoorbeeld aan salades, soepen, stoofschotels en ovenschotels. Ook kun je kiezen voor simpele gerechten zoals pasta of rijst met groenten en kip. Het belangrijkste is dat je kiest voor gevarieerde en voedzame ingrediënten. Groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten mogen niet ontbreken.

Kijk ook eens op websites en in kookboeken voor inspiratie. Er zijn talloze bronnen die je kunnen helpen om lekkere en gezonde maaltijden te bedenken. Probeer verschillende dingen uit en ontdek wat jij het lekkerst vindt.

Door te meal preppen maak je het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten. Je bespaart tijd, geld en moeite. En het mooiste is, je kunt altijd genieten van een lekkere en voedzame maaltijd. Veel succes en eet smakelijk!