Afvallen rond je buik doe je zo

Afvallen rond je buik doe je zo

Afvallen rond je buik? Veel mensen hebben daar moeite mee. Door gebruik te maken van de volgende tips maak je het jezelf een stuk eenvoudiger, zonder dat je daarvoor veel hoeft te veranderen. Hoe kan dat? Je gaat slimmer om met je voedingspatroon, om er daar binnen voor te zorgen dat je lichaam zo min mogelijk buikvet aan zal maken.

Het lichaam gebruikt het buikvet als een reserve, waardoor het eigenlijk een heel logisch gevolg is en een fijne bescherming kan bieden tegen perioden van schaarste. Daar hebben we gelukkig niet of nauwelijks meer mee te maken. Snel buikvet verbranden kun je door je voedingspatroon op de volgende punten licht aan te passen (bron: YellowFit). 

Gezonder eten vanaf het ontbijt

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je vanaf het ontbijt gezonder eet. Dat begint met het feit dat het van belang is om goed te ontbijten. Gebruik hiervoor bij voorkeur eiwitten. Die heeft het lichaam opgemaakt tijdens de nacht, waardoor het van belang is om die weer netjes aan te vullen. 

Tip: met een goed ontbijt voorkom je dat je rond 10:00u de eerste snacks begint te verlangen. Het zijn die snacks die ervoor zorgen dat je gemakkelijk buikvet aanmaakt. 

Het is geen probleem om het ontbijt een enkele keer over te slaan, maar zorg ervoor dat je dit normaal gesproken wel onderdeel maakt van je voedingspatroon. 

Kort trainen op hoge intensiteit

Buiten het voedingspatroon is het een goed idee om te gaan trainen. Voor het afvallen rond je buik mag dit kort en intensief zijn, waardoor het niet nodig is om uren in de sportschool te staan. Sterker nog, het is beter om dit kort en intensief te houden.

Let op: je kunt niet plaatselijk vet verliezen. Verhalen die je vertellen dat je buikvet kunt verliezen met specifieke oefeningen zijn fabels. Het lichaam bepaalt waar het vet er als eerste afgaat. Train kort en intensief om vet te verbranden, zodat het lichaam ervoor zorgt dat je buikvet verdwijnt.

De trainingen hoeven maar een paar minuten per dag te duren, waardoor je hier niet veel tijd voor hoeft vrij te maken. 

Om te vermijden

Binnen je voedingspatroon kun je afvallen rond je buik door een paar voedingsmiddelen te vermijden. Het gaat dan om vruchtensappen en ontbijtgranen. Ze lijken beiden een gezonde keuze, maar het zijn wolven in schaapskleren. Zowel de vruchtensappen als de ontbijtgranen bevatten veel suikers, waardoor het buikvet alleen maar toe zal nemen.

Meer water en groene thee

Wat je in plaats daarvan wel kunt nemen? Kies voor meer water en groene thee. Ze zorgen er beiden voor dat je een vol gevoel zal ervaren, zonder dat er veel suikers in zitten. Dat betekent dat je effectief minder zal eten, waardoor je kunt gaan afvallen (bron).

Door gezonder te eten en kort en intensief te sporten zorg je ervoor dat je veel minder last zal hebben van buikvet. Je kunt afvallen rond je buik, zonder dat je daarvoor een extreem dieet hoeft te volgen of dat je daarvoor dagelijks de sportschool in moet.