De meerwaarde van een hoogpolig vloerkleed in je interieur

De meerwaarde van een hoogpolig vloerkleed in je interieur

De zoektocht naar het beste vloerkleed is niet altijd gemakkelijk, dat is zeker. Als je écht een goede beslissing wilt maken, moet je immers met heel wat factoren rekening houden. En daarbij komt ook nog eens dat het aanbod aan vloerkleden tegenwoordig wel héél erg uitgebreid is!

Steeds meer mensen kiezen echter voor één specifieke type vloerkleed: het hoogpolige vloerkleed. Een dergelijk tapijt heeft heel wat in petto voor jouw interieur. Wat de voordelen ervan zijn en waar je bij aankoop zoal rekening mee moet houden, lees je hier!

Een hoogpolig vloerkleed

Wat is een hoogpolig vloerkleed? Een hoogpolig vloerkleed is kortweg een vloerkleed waarvan de polen relatief hoog komen. Eigenlijk wil dat zeggen dat de bovenzijde van het tapijt uit een dikker en wolliger materiaal bestaat, waardoor het dus ook voller en dikker oogt. De voordelen van zo'n tapijt vind je hier:

1. Je interieur krijgt een warme, gezellige uitstraling

Als je een hoogpolig vloerkleed in je woonkamer of slaapkamer verwerkt, dan geef je deze ruimtes meteen een gezellige, knusse uitstraling. Door de dikkere en zachtere structuur van het tapijt voelt de kamer als het ware gezelliger aan. En dat is een interessante meerwaarde voor moderne interieurs die anders nogal sober of kaal zijn.

2. Je binnenklimaat wordt aangenamer

Daarbij komt ook nog eens dat een hoogpolig tapijt een positieve invloed zal hebben op het binnenklimaat van de woning. Hoewel je er de algemene temperatuur natuurlijk niet actief mee zult verhogen, kan zo'n vloerkleed wel zorgen dat de ruimte iets warmer aanvoelt. Dit heeft te maken met het feit dat de stof warmte beter vasthoudt. Daarbij is het natuurlijk aangenamer lopen op een wollig vloerkleed, in vergelijking met op een kale vloer!

3. Het perfecte vloerkleed voor een chique look

Ten slotte zijn deze vloerkleden perfect als afwerking voor een chique, moderne inrichting. Er bestaan natuurlijk heel wat verschillende modellen en varianten, maar door hun unieke textuur dragen hoogpolige vloerkleden zeker bij aan een classy, exclusieve look. Op die manier gaat het om een functionele, maar ook om een esthetisch interessante vorm van decoratie.

Onderhoud hoogpolig vloerkleed

Belangrijk bij aankoop van een hoogpolig vloerkleed: regelmatig onderhoud. Ben je klaar om de stap te zetten en een hoogpolig vloerkleed te kopen? Goed zo! Het is echter wel belangrijk dat je weet dat een hoogpolig vloerkleed anders is dan de meeste andere varianten, op één specifiek vlak. Zo zal een dergelijk vloerkleed de ruimte gezelliger doen ogen - maar het onderhoud van zo'n tapijt is wel iets complexer. Dit komt eigenlijk doordat de lange of hoge polen van het vloerkleed ook sneller vuiligheid en stof zullen vasthouden. Het gevolg is dat je je hoogpolig vloerkleed regelmatig moet schoonmaken. Maar geen zorgen - dit is echter wel écht het enige nadeel van een hoogpolig vloerkleed!