Waarom kiezen zoveel mensen voor Instagram?

Waarom kiezen zoveel mensen voor Instagram?

Het zal je vast weleens opgevallen zijn; Instagram wordt steeds populairder. Naast sociale mediakanalen als Facebook en Twitter, timmert Instagram hard aan de weg en wint snel terrein. Ben je benieuwd waarom zoveel mensen kiezen voor Instagram? Hieronder ga jij het lezen.

Instagram draait om foto’s

De kracht van Instagram zit vooral in de foto’s. Een foto plus een klein stukje tekst is al voldoende om een post te maken op Instagram. Geen lange teksten, maar juist alleen een sfeerimpressie is voldoende op dit medium. Veel mensen houden daarvan. Tekst wordt al snel saai gevonden. Een beeld is op Instagram voldoende om iemand een indruk te geven waar je mee bezig bent.

Razendsnelle verspreiding

Doordat Instagram steeds maar blijft groeien, is de kans groot dat al je vrienden erop zullen zitten. Als je hier een post maakt, zal deze razendsnel rondgaan op Instagram. Je vrienden zullen het liken en delen. Binnen een paar minuten heeft iedereen jouw post gezien. Ook als je Instagram wilt gebruiken voor zakelijke doeleinden, kan dit prima. Jouw product of dienst kun je snel en gemakkelijk delen met de wereld. Vinden mensen het leuk wat je post, dan zal het worden gedeeld. Het medium is bij uitstek geschikt voor foto’s; ideaal dus als je bijvoorbeeld actief bent in de modebranche.

Instagram is gratis en eenvoudig

Instagram is gratis. Je hoeft alleen maar naar de website van Instagram te gaan en een account aan te maken. Vervolgens kun je inloggen en meteen aan de slag.

Instagram vergroot je sociale leven

Heb je jouw vrienden van de middelbare school uit het oog verloren? Zin om die vakantieliefde van vroeger op te sporen? Grote kans dat je ze allemaal op Instagram zult vinden. Dat is het voordeel van een groot sociaal mediakanaal dat alleen maar groeit, iedereen zit erop! Dus ook die vrienden van de middelbare school en die bijzondere vakantieliefde. Je voert een naam in en je weet meteen of degene die je zoekt, op Instagram zit. Hiermee kun je jouw sociale leven binnen een paar seconden nieuw leven inblazen.