Wat is de dresscode op de camping in Portugal?

Wat is de dresscode op de camping in Portugal?

Op vakantie naar Portugal? Of ben je deze van plan te boeken? Een vakantie Ponta Delgada is bijvoorbeeld een aanrader! Hier ga je  genieten van zon, zee en heerlijk eten. Op vakantie wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Niet alleen wat betreft de bezienswaardigheden, het weer en de activiteiten, maar ook wat betreft de dresscode. Wat is de dresscode op de camping in Portugal? In dit artikel geven we je een overzicht van de gebruikelijke kledingstijl op campings in Portugal, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie.

Strandkleding

Het belangrijkste onderdeel van de dresscode op de camping in Portugal is strandkleding. Aangezien de meeste campings dichtbij de kust gelegen zijn, is het gebruikelijk dat mensen veel tijd doorbrengen op het strand. Dit betekent dat je voornamelijk mensen zult zien in zwemkleding, zoals bikini's, badpakken en zwembroeken. Daarnaast dragen mensen vaak een strandjurkje of een luchtige sarong over hun badkleding. Vergeet dus zeker niet je zwemkleding in te pakken als je naar Portugal gaat!

Comfortabele kleding

Naast de strandkleding is comfortabele kleding een belangrijk onderdeel van de dresscode op de camping in Portugal. Aangezien de meeste mensen op de camping verblijven voor ontspanning en rust, wordt er vaak gekozen voor gemakkelijke en comfortabele kleding. Denk hierbij aan t-shirts, shorts, luchtige jurken en sandalen. Het motto is hierbij: hoe relaxter, hoe beter. Houd er echter rekening mee dat je in sommige restaurants of bars mogelijk netjes gekleed moet zijn. Neem dus ook een nette outfit mee voor een avondje uit.

Bescherming tegen de zon

Portugal staat bekend om zijn vele zonuren en het warme klimaat. Het is dan ook belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Naast het dragen van kleding gemaakt van luchtige materialen, wordt het dragen van zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril sterk aangeraden. Zorg er dus voor dat je deze items bij je hebt als je naar Portugal gaat. Het is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je comfort tijdens je verblijf op de camping.

Wandelschoenen

Als je van plan bent om de omgeving van de camping te verkennen, is het handig om een paar goede wandelschoenen mee te nemen. Portugal heeft prachtige natuur en biedt uitstekende wandelmogelijkheden. Of je nu een korte wandeling wilt maken in de omgeving van de camping of een meerdaagse tocht wilt maken in een nationaal park, wandelschoenen zijn essentieel. Zorg er wel voor dat je de schoenen inloopt voordat je op vakantie gaat, zodat je blaren en andere ongemakken kunt voorkomen.

Poncho of regenjas

Hoewel Portugal bekend staat om zijn warme en zonnige klimaat, kan het ook wel eens regenen. Vooral in de herfst en winter kan het onvoorspelbaar zijn. Daarom is het handig om een poncho of regenjas mee te nemen. Op deze manier kun je ook tijdens een regenbui genieten van de camping en de omgeving. Daarnaast is het handig om een paraplu mee te nemen voor extra bescherming tijdens een regenbui.