Zorg goed voor je huid met de juiste huidverzorgingsproducten!

Zorg goed voor je huid met de juiste huidverzorgingsproducten!

Voor een goede verzorging van de huid kun je gebruikmaken van allerlei soorten producten. Er zitten verschillen tussen deze producten en waarvoor ze worden gebruikt. In dit artikel zullen we deze uitleggen en de verschillen benoemen.

Producten voor reiniging

Ook als je geen make-up draagt is reiniging een belangrijk onderdeel van de huidverzorging. De huid wordt elke dag aangetast door vuil, afvalstoffen en bijvoorbeeld zand. Voordat je gaat slapen is het belangrijk om deze rommel van je huid te wassen. Kies een middel met natuurlijke werking en smeer deze op de huid voordat je naar bed gaat. Als je last hebt van droge huid kun je ook kiezen voor reinigingsolie en bij een vette huid voor reinigingsgel.

Dag- en nachtcrèmes

Voor de basis van een goede verzorgingsroutine zijn dag- en nachtcrèmes ook onmisbaar. Deze crèmes geven de huid een beschermend laagje tegen allerlei factoren. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel beschadigd raakt. Voor overdag en ’s nachts zijn er verschillende crèmes met een andere werking. Overdag is bescherming tegen de zon bijvoorbeeld nodig. In de nacht is zijn ingrediënten die de huid helpen met herstellen en de huid kalmeren nodig. Ook per seizoen heb je verschillende producten om uit te kiezen. Het weer, de temperatuur en droogte kan namelijk ook een grote invloed hebben.

Lotion, toner en tonic

Deze vloeistoffen hebben pH herstellende ingrediënten die je moet gebruiken na de reiniging. Na de reiniging is de pH-waarde van de huid vaak niet goed in balans. Deze producten helpen hierbij. De goede balans is een pH van 5,5 en hiermee is je huid minder gevoelig voor droogte, gevoeligheid en irritatie. Ook zul je minder snel last hebben van een ontsteking. Zorg ervoor dat je een product kiest dat geen alcohol of parfum bevat. Dit kan negatieve effecten opleveren.

Overige producten

Verder zijn er nog producten met speciale functies, voor specifieke situaties. Zo heb je producten die helpen bij het verwijderen van rimpels, zoals de producten van Image Skincare. Ook heb je producten tegen huidaandoeningen zoals acne en huidirritatie. Voor veel kwalen en situaties heb je speciale producten die je kunt gebruiken. Zo houd je je houd mooi en verminder je klachten.