Brandnetelthee: Een veilige, gezonde drank?

Brandnetelthee: Een veilige, gezonde drank?

Brandnetelthee is een drank op basis van brandnetel die al eeuwen oud is. Het werd van oudsher gebruikt als een gezonde drank, maar nu wordt brandnetelthee meer gebruikt om klachten van de urinewegen te verzachten. Brandnetelthee bevat vitamine A, C en D, die allemaal essentieel zijn voor het behoud van sterke tanden en botten. In dit artikel wordt besproken hoe brandnetelthee uw gezondheid ten goede komt en wat u moet weten voordat u het drinkt.

Brandnetelthee wordt al eeuwenlang gebruikt als een gezonde drank, maar brandnetelthee wordt nu vooral gedronken om klachten aan de urinewegen te helpen verlichten. Hoewel brandnetels enkele gezondheidsvoordelen hebben en een veilige drankkeuze kunnen zijn, moeten zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven hun arts raadplegen voordat ze brandnetelthee drinken. Brandnetelbladeren bevatten ingrediënten die de baarmoeder kunnen beïnvloeden en de menstruatie kunnen stimuleren - wat u niet wilt als u in verwachting bent! Bovendien bevat brandnetelblad kleine hoeveelheden oxaalzuur - deze chemische verbinding bindt zich met calcium in uw lichaam en voorkomt de opname ervan in botten en tanden. Met andere woorden: brandnetel vermindert de hoeveelheid calcium die beschikbaar is voor je lichaam! Brandnetelthee is dus geen goede keuze voor degenen die hun calciuminname willen verhogen.

Vitamines en mineralen

Brandnetelbladeren bevatten veel vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A (bètacaroteen), C en D, die allemaal belangrijk zijn voor gezonde tanden en botten. Brandnetels leveren meer ijzer dan spinazie of snijbiet, waardoor brandnetels een bijzonder goede drankkeuze zijn voor menstruerende vrouwen; we verliezen aanzienlijke hoeveelheden ijzer tijdens onze menstruatie. Het nadeel is dat brandnetels na verloop van tijd het tandglazuur kunnen beschadigen - dus als je van de smaak van brandnetelthee houdt, overweeg dan om het met melk te drinken in plaats van water! Natuurlijk betekent het drinken van brandnetelthee niet dat je het eten van andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium moet vermijden; denk aan groene bladgroenten. Als brandnetelthee niets voor u is, kunt u ook brandnetelcapsules kopen om in te nemen.

Klaar om bij te leren?

Ben je klaar om meer te leren over brandnetelthee en de vele voordelen? Check dan zeker de website BrandnetelThee.be waar ze je alles leren wat je maar wil weten. Ze helpen je ook de juiste winkels te kiezen voor je eerste aankoop, natuurlijk!