Een donzen dekbed of een wollen dekbed?

Een donzen dekbed of een wollen dekbed?

Vind het beste donzen dekbed wat bij jou past. Donzen dekbedden zijn licht, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en zorgen ervoor dat u in elke omgeving rustig kunt slapen. Weids Wonen en Slapen biedt de juiste oplossing voor elke situatie: Zoekt u een licht donzen dekbed voor warme zomernachten? Of wilt u zich voorbereiden op een knusse winter in bed met een wollen dekbed? Voor u alleen of als tweepersoons donzen dekbed?

Hoe vind ik mijn wollen of donzen dekbed?

De vulling : Als u een donzen dekbed koopt, zoek dan naar een vulling met dons van hoge kwaliteit. Een donzen dekbed van minder dan 100 euro zal zeker alleen een vulling bevatten met klein, niet erg mollig dons, of een zeer hoog percentage veren. Gans en eend zijn leveranciers van de hoogste kwaliteit dons. Hoe noordelijker of oostelijker hun oorsprong, hoe voller en groter het dons zal zijn, aangezien de dieren afhankelijk zijn van een warme donsvacht om te kunnen overleven als gevolg van het koude weer in deze streken.

Wollen derbe daarin tegen komt natuurlijk van het Merino Schaap. De eigenschappen van een of wollen zijn zeer isolerend. Het Merino schaap is in de historie blootgesteld aan barmhartige weersomstandigheden en heeft een zeer sterk isolerende vacht ontwikkeld. De juiste keuze van de vulling hangt af van de temperatuur in uw slaapkamer en of u het donzen dekbed alleen in de zomer of alleen in de winter wilt gebruiken. Slaapt u in een warme kamer of met het raam open? Hoe warmer de slaapkamer, hoe minder gewicht uw donzen dekbed moet hebben. Koudslapers kunnen het beste een donzen dekbed met een vulgewicht tot 1500 g gebruiken, warme slapers een donzen dekbed met een vulgewicht tot 800 g.

Als basisregel geldt: hoe hoger de kwaliteit, d.w.z. hoe groter en voller het dons, hoe warmer en lichter het donzen dekbed. 2.

Het quilten : Donzen quilts worden aangeboden met 4x7, 4x6 of 3x4 cassettequilting of bodyzonequilting.

De basisregel is dat hoe meer kleine cassettes een donzen dekbed heeft, hoe minder de vulling kan verschuiven en hoe beter het donzen dekbed uw lichaam omarmt. Dit betekent dat koude bruggen geen schijn van kans hebben. Vooral de doorstikking van de lichaamszone is een ingenieuze uitvinding, want dit donzen dekbed omarmt ons lichaam op ideale wijze. Een donzen dekbed van hoge kwaliteit wordt gekenmerkt door een doorlopend binnenweb, dat koudebruggen voorkomt. 3.

De grootte van een wollen of donzen dekbed

De grootte van uw nieuwe donzen dekbed is afhankelijk van uw lichaamslengte. Hoe meer ontspannen u onder uw dekbed ligt, hoe rustgevender uw slaap zal zijn. De juiste lengte van uw dekbed van wol stelt u in staat u uit te strekken en te ontspannen zonder dat u uw nachten permanent in de gespannen foetushouding hoeft door te brengen. Je kunt je helemaal uitrekken en toch voldoende bedekt zijn.