Kunstgras voor tuin, balkon of terras

Kunstgras voor tuin, balkon of terras

Of je nu een grote tuin hebt, een balkon of een terras, het is altijd leuk om een stukje gras te hebben. Zeker met jonge kinderen is dit ideaal. Gras voelt fijn aan, staat erg mooi en is erg geschikt om op te spelen. In de meeste situaties is het tegenwoordig nog makkelijker om te kiezen voor kunstgras. Kunstgras wordt steeds makkelijker aan te leggen en te onderhouden. Hierdoor is het voor veel mensen een betere optie dan normaal gras. Wat zijn precies de verschillen tussen echt gras en kunstgras? Wat zijn de voordelen? Hieronder meer informatie.

Gras of kunstgras?

Het grote voordeel van kunstgras over normaal gras is de onderhoud hiervan. Kunstgras is namelijk veel makkelijker te gebruiken dan normaal gras. Je hoeft nooit te sproeien, te snoeien of de randjes bij te knippen. Als kunstgras niet lange tijd in de schaduw staat, heb je vrijwel nooit last van onkruid. Ook hoef je de mat nooit te bemesten, of rekening te houden met veel of weinig zonlicht. Het hele jaar lang heb je een mooie, groene grasmat. Kunstgras verkleurt namelijk niet door UV licht. Tuinstoelen, meubels of overige spullen kunnen je de hele zomer zonder probleem laten staan. Dit maakt bij kunstgras niet uit. Kunstgras is geschikt voor alle weersomstandigheden en gaat niet snel kapot. De matten zijn gemakkelijk aan te leggen en zijn een toevoeging aan iedere tuin. Doordat je weinig onderhoud hebt, is kunstgras ook veel handiger voor op het terras of op een balkon. Heb je hooikoorts of andere allergie├źn? Dan is kunstgras natuurlijk ook altijd een betere optie.

Soorten en maten

Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, tinten en soorten. Hierdoor is het toepasbaar in iedere tuin en op ieder balkon. Kunstgras is er ook in verschillende prijsklassen, dus voor iedereen zit er wel een mooi stukje bij. Kunstgras gaat meestal ook erg lang mee, vaak tussen de 10 en 25 jaar. Je hoeft de grasmat dus niet snel te vervangen. Kunstgras is meestal iets duurder dan normaal gras, maar doordat het zo lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft, heb je deze kosten al snel weer terug. Door al deze voordelen is kunstgras kopen voor veel mensen dus de beste optie.