Lelijke nagels, wat kun je daar aan doen?

Lelijke nagels, wat kun je daar aan doen?

Als je iemand een hand geeft, wil je wel dat je nagels er verzorgd uitzien. Lelijke nagels zorgen ervoor dat je jezelf minder zeker voelt, hierdoor kom je minder goed over dan je zou willen. Lelijke nagels kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van nagelbijten, ouderdom kan voor groeven zorgen en ook kun je last hebben van kalknagels. Wat betreft het nagelbijten, hier kun je alleen vanaf komen als je dit niet meer doet. Groeven in je nagels door ouderdom kun je ook niet veel aan doen, voor kalknagels is er gelukkig wel een oplossing. Welke? Hieronder kun je het lezen!

Hoe herken je een kalknagel?

Heb je een nagel die wat dikker is dan de andere? Is je nagel witgeel/ bruin verkleurd? Bevinden zich schilfers rondom de nagel en hoef je je deze nagel al een tijdje niet meer te knippen, doordat deze nauwelijks meer groeit? Als je deze symptomen herkend, is de kans groot dat je een kalknagel hebt. Een kalknagel ontstaat meestal op plekken waar het vochtig en warm is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleedkamers van zwembaden en sauna’s. Ook als je zweetvoeten hebt kan dit de reden zijn dat je een kalknagel hebt. Schimmels groeien het hardste op plekken waar de luchtvochtigheid hoog is, net als de temperatuur. Als er zich op een nagel een schimmel bevindt en deze groeit maar door, kan een kalknagel het gevolg zijn.

Kalknagel behandelen

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je kalknagel behandelen. Dat is gelukkig prima mogelijk, door bijvoorbeeld een schimmeldodend crème te gebruiken. Je smeert deze crème op je nagel, de werkzame stof zal de schimmel nu doden, waarna de nagel zichzelf weer kan herstellen. Je kunt deze medicatie online snel en gemakkelijk bestellen, als het binnenkomt, kun je meteen de behandeling starten. Blijf je last houden van een kalknagel? Raadpleeg dan je huisarts.

Kalknagel voorkomen

Ga je vaak naar de sportschool? Kleed je jezelf na afloop altijd om in een warme, vochtige kleedkamer? Hou je erg van de sauna? Trek je na afloop graag warme sokken en om nog even dat lekker saunagevoel vast te houden? In bovenstaande gevallen, loop je extra risico om een kalknagel op te lopen. Zorg dat je in warme ruimtes altijd je voeten/nagels goed droog maakt, zodat schimmels geen kans krijgen. Doe na afloop van het sporten/ een saunabezoek slippers aan, zodat schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen en te groeien. Zo kun je een kalknagel voorkomen.