Maten opmeten en omrekenen, hoe doe ik dat?

Maten opmeten en omrekenen, hoe doe ik dat?

Als je van plan bent om nieuwe kleding te gaan kopen, is het belangrijk om te weten wat je kledingmaat is. Het is natuurlijk zonde als je kleding bestelt die te ruim of juist te krap zit. Het is eenvoudig om je maten op te meten, ook het omzetten naar andere internationale maten is een fluitje van een cent. Hieronder kun je lezen hoe je dit het beste kunt doen.

Kledingmaat berekenen 

Als je jouw exacte maten wilt weten, vraag dan iemand om je te helpen. Jezelf opmeten is namelijk een stuk moeilijker dan je zou denken. Iemand anders kan overal bij en jij hoeft alleen maar stil te staan. Bijvoorbeeld de omtrek van je borst opmeten kan een ander veel beter dan jijzelf. Tijdens het opmeten is het belangrijk om vooral ontspannen te zijn. Je buik inhouden heeft geen zin, daarmee hou je alleen jezelf maar voor de gek. Zorg dat je altijd rechtop staat als je jezelf laat opmeten. 

Kledingmaat regelmatig opmeten 

Een kledingmaat heb je niet voor het leven. Als je veel aan het sporten bent geweest, kan het zijn dat je een maat kleiner nodig hebt. Andersom kan het ook zo zijn dat je wat gegroeid bent. In dat geval heb je juist weer een maatje meer nodig. Meet daarom regelmatig je kledingmaat op, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Bestel je veel kleding online? Dan is het zeker belangrijk om regelmatig je maten op te meten. Online kun je namelijk niet passen en is het wel zo fijn om meteen de juiste maat te bestellen. Als je jouw kledingmaat hebt berekend, schrijf deze dan op een briefje of sla deze op in je telefoon. Als je weer iets wilt bestellen, pak je zo je kledingmaat erbij.

Kledingmaat regelmatig opmeten 

In Engeland en Amerika hebben ze andere maten. Helaas is er wereldwijd geen universele maat, dit betekent dat als je iets wilt bestellen, waarbij je alleen uit buitenlandse maten kunt kiezen, dat je jouw maat moet omrekenen. Maten omrekenen is gelukkig heel eenvoudig. Je kunt hiervoor een tabel gebruiken, waarbij je af kunt lezen welke maat in Engeland of Amerika correspondeert met jouw maat hier.