Waar wordt wodka van gemaakt?

Waar wordt wodka van gemaakt?

Dol op mode en alles wat te maken heeft met lifestyle? Dan ben je vast ook dol op een heerlijk drankje! Wellicht hou je ook wel van wodka, een heerlijke drank om puur te drinken, maar zeker ook om te mixen! Wodka is de afgelopen jaren nog populairder geworden dan dat het al was, zowel jongeren als ouderen zijn dol op deze drank. Je kunt wodka puur drinken, maar natuurlijk ook prima gebruiken om te mixen met andere dranken. De drank heeft een lange, rijke geschiedenis en ondertussen zijn er al heel veel soorten op de markt gekomen. Wodka kan overigens van verschillende ingrediënten worden gemaakt. Benieuwd welke? Dat lees je hieronder!

Voordelen van wodka

Er zijn veel voordelen aan het drinken van wodka. Wodka is de ideale drank om te gebruiken voor cocktails, maar ook voor shotjes is het de ideale drank. Wodka is bovendien een veelzijdige drank, je kunt het drinken als aperitief, maar ook in gerechten wordt wodka vaak als ingrediënt gebruikt. Zo kun je het gebruiken om vis, kip of andere gerechten mee te marineren, wat resulteert in een heerlijke smaak. Je leest het goed; wodka is een multifunctionele drank die je altijd in huis moet hebben!

Geschiedenis van wodka

Wodka heeft een lange geschiedenis, de drank komt uit Rusland, waar het in het begin voornamelijk als medicijn werd ingenomen. Later werd het ook ontdekt om als ‘recreatief gebruik’ in te zetten, op dat moment ging het snel met de populariteit van wodka. Later werd wodka ook populair in andere Europese landen, tegenwoordig is het zelfs een van de meest populaire dranken ter wereld. Het bijzondere is dat deze drank populair is onder alle leeftijden!

Waar wordt wodka van gemaakt?

Er zijn veel verschillende soorten wodka die je kunt proberen. De meest gedronken soorten zijn gewone wodka, gemaakt van graan en aardappelen. Ook wordt er wodka gemaakt tarwe, gerst of rogge. Daarnaast zijn er verschillende andere soorten wodka die je zeker een keer moet proberen. Zo is het proberen van Ciroc wodka zeker de moeite waard, deze wodka wordt namelijk gemaakt van druiven. De oenoloog Jean-Sebastien Robicquet ontwikkelde deze unieke wodka en vroeg P. Daddy om de promotie te doen van zijn wodka. En dat werkte prima! Ciroc Vodka viel wereldwijd in de smaak en nu genieten vele wodkaliefhebbers van deze unieke smaak. Je kunt deze wodka puur drinken, maar ook prima mixen. Probeer jij Ciroc Vodka binnenkort ook eens uit?