4 Tips, om 10 kilo af te vallen!

4 Tips, om 10 kilo af te vallen!

Gewicht verliezen kan belangrijk zijn voor je gezondheid, maar het kan ook zijn dat je fitter wilt worden en meer energie wilt hebben. Wil je graag 10 kilo afvallen? Dat is goed te doen. Met een koolhydraatarm dieet kun je makkelijk 2 kilo per week afvallen. Met dit dieet blijf je gezond eten, krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen en zul je geen honger hebben. In dit artikel lees je precies hoe jij 10 kilo kan afvallen binnen 1 of 2 maanden.

Het koolhydraatarme dieet

Eiwitten en vetten zijn prima energieleveranciers voor het lichaam. Aan het begin van het dieet zal je lichaam nog even moeten wennen aan de omschakeling van de verbranding van koolhydraten naar eiwitten en vetten. Dit kan zorgen voor wat vermoeidheid of hoofdpijn, maar dat is van voorbijgaande aard. Als je de eerste week door bent zal je zien dat je snel de motivatie te pakken hebt. De ontwenningsverschijnselen zijn dan voorbij en je merkt dat je lichaam het vet aan het verbranden is en dat je snel die 10 kilo kwijt bent.

Meer bewegen

Naast dat je op je voeding let, dus bewust kiest voor koolhydraatarm eten, is het ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Dit betekent niet dat je iedere dag naar de sportschool moet. Maar je moet wel zorgen dat je voldoende beweegt. Wandel bijvoorbeeld iedere dag een flink stuk. Of gebruik een wandelband om tijdens het thuiswerken wat meer beweging te krijgen. Een sporthorloge of smartwatch kan je ook prima helpen om ervoor te zorgen dat je voldoende beweegt.

Met een kwartier tot een half uur lekker bewegen, doe je al heel veel. Je hoeft niet meteen topsport te beoefenen. Wandelen en fietsen zijn goede opties. Of koop een hometrainer, een roeimachine of een loopband. Door lekker in je eigen huis te sporten, verlaag je de drempel en is het gemakkelijker iets te doen en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Je kunt ook prima afvallen door regelmatig te wandelen (bron: Verantwoord Afvallen)

Voldoende vitamines en mineralen

Tijdens het koolhydraatarme dieet eet je misschien anders dan dat je misschien gewend bent. Maar koolhydraat arme recepten smaken heel goed en je kunt er genoeg van eten, zodat je geen honger hebt.

Als je voldoende varieert zal je ook alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt. Je zult je heel energiek blijven voelen. Dat is een voordeel ten opzichte van crash diëten, waarbij je veel minder calorieën eet dan je eigenlijk nodig hebt en daardoor ook te weinig vitamines en mineralen tot je neemt. Tijdens zo’n dieet loopt je lichaam veel tekorten op. Daarom is een koolhydraatarm dieet de beste manier als je graag 10 kilo wilt afvallen in 4 tot 6 weken.

Is vet eten wel gezond?

Maar hoe zit dat dan met vet eten? Veel mensen zijn ervan overtuigd dat vetten ongezond zijn. Dat is ook geen wonder, als je ziet hoe vetten in de media afgeschilderd worden. Gezondheidsinstanties beweren dat vetten de vijand zijn, het slechtste in ons dieet. De nadruk wordt voornamelijk gelegd op de verzadigde vetten, maar over het algemeen geldt de mening dat je vetten zoveel mogelijk moet vermijden. Ze zouden leiden tot verhoogd cholesterol, dat weer leidt tot hartkwalen en dichtslibbende aderen en natuurlijk wordt je er heel dik van. En alle mensen geloven dat er toch niet voor niets allerlei magere producten, van halvarines, magere yoghurt en super slank makende light mayonaises en jams zijn.

Er zijn echter veel onderzoeken gedaan en daaruit blijkt dat verzadigde vetten en alle andere vetten helemaal niet ongezond zijn. Het lichaam heeft zelfs vetten nodig om goed te kunnen functioneren. Laat je deze vetten uit je voeding, dan eet je eigenlijk minder gezond. Je hebt vet in je voeding nodig voor een goed werkend hart- en vaatstelsel en voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast zullen de vetten die je tijdens het koolhydraatarme dieet eet, gebruikt worden als energieleverancier. Dus als je dit dieet volgt, zul je de vetten juist nog meer nodig hebben.