Floaten, wat zijn de voordelen?

Floaten, wat zijn de voordelen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan floaten! Drijven in een bad met zout wordt steeds populairder, omdat mensen inzien dat dit heel veel voordelen heeft. Misschien heb je zelf ook weleens in de Rode Zee gedreven of in een zout bad in een sauna, maar was je jezelf nog niet bewust van de vele voordelen van floaten. Wat deze voordelen zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Pure ontspanning

Als je gaat floaten, begeef je jezelf in afgesloten ruimte. In deze ruimte bevindt zich een bad met zout water, waarin je gaat drijven. Dit drijven, in combinatie met de afgesloten ruimte, zorgt voor pure ontspanning. Geen prikkels van buitenaf, geen geluiden, alleen maar in stilte ontspannen. Heb je een drukke baan? Veel stress? Je zult merken dat je die drukte en stress snel kwijt bent als je een tijdje ronddrijft in deze cabine. Je hoofd wordt helemaal leeggemaakt, waardoor stress verdwijnt en je ruimte kunt maken voor nieuwe, positieve gedachten. Heerlijk toch?

Meer energie

Floaten zorgt ervoor dat je vermoeidheid verdwijnt en je hier energie voor in de plaats krijgt. Heb je het gevoel dat je niet meer zo gemotiveerd bent voor je werk, studie of sport? Je zult merken dat floaten ook erg motiverend werkt. Je ziet weer uitdagingen, kansen en door de nieuwe energie kun je het allemaal weer veel beter aan. Last van depressies? Boek een floating sessie en je zult merken dat dit een positieve invloed heeft. Floaten Assen biedt uitstekende faciliteiten op het gebied van floaten. Kies jij ook voor de voordelen van floaten?

Goed voor het lichaam

Naast de voordelen voor de geest, is floaten ook goed voor het lichaam. Heb je regelmatig last van spierpijn of migraine? Floaten zorgt ervoor dat pijn afneemt en dat kwalen hiermee een stuk draaglijker worden. Heb je een (zware) sportblessure; profiteer dan van het versnelde helingsproces waar floaten voor zorgt. Zeker als je ervoor kiest om regelmatig te gaan floaten, kun je aanzienlijk veel tijdwinst boeken om sneller weer te kunnen sporten. Je immuunsysteem kun je ook versterken als je regelmatig kiest voor een floatingsessie, hierdoor ben je minder vaak ziek en voel je jezelf een stuk beter. Profiteer jij ook van de vele voordelen van floaten?