Het corrigeren van neusafwijkingen zonder operatie, hoe werkt dat?

Het corrigeren van neusafwijkingen zonder operatie, hoe werkt dat?

De neus neemt een belangrijk deel van het gezicht in, zowel op functioneel gebied als algehele uitstraling. Waarschijnlijk is de neus het eerste kenmerk van jouw gezicht dat je opmerkt wanneer je in de spiegel kijkt. Als jij je zorgen maakt over jouw neus, heb je misschien wel overwogen om neuschirurgie uit te voeren. Een neusoperatie wordt ook wel rinoplastiek genoemd en is blijvend, maar echter niet altijd noodzakelijk. Je kunt ook een niet-chirurgische correctie van jouw neusvorm overwegen. Wat wordt hier precies gedaan? In dit artikel geven we een uitleg en stellen we je voor aan 4 veelvoorkomende neusafwijkingen die zonder operatie kunnen worden gecorrigeerd.

Wat is een niet-chirurgische correctie van de neusvorm?

Een niet-chirurgische neuscorrectie is een tijdelijke cosmetische behandeling met als doel om bepaalde asymmetrieën in de neus te corrigeren. Hierbij maken cosmetische specialisten en artsen gebruik van verschillende huidfillers om verschillende onvolkomenheden te corrigeren. Deze procedure neemt niet veel tijd in beslag, en de resultaten zijn tijdelijk (afhankelijk van de ingreep, drie tot negen maanden), dus je hoeft je geen zorgen te maken over een levenslange verbintenis.

Mensen kiezen voor niet-chirurgische neuscorrectie met huidfillers om op een subtiele manier veranderingen in de persoonlijke uitstraling aan te brengen. Bovendien willen veel mensen liever niet onder het mes te gaan om permanente veranderingen in het midden van het gezicht aan te brengen. Dit kan niet alleen beangstigend zijn, maar er kunnen ook bepaalde risico's verbonden zijn aan chirurgie, met aanzienlijke keerzijdes. Laten we daarom eens kijken naar enkele voorkomende neusimperfecties die cosmetische specialisten zonder operatie kunnen corrigeren. 

1. Het verminderen van bulten op de neus

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een niet-chirurgische oplossing, is om oneffenheden op en rond de neus te minimaliseren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciale fillers, waaronder hyaluronzuur, om een meer symmetrisch en recht uiterlijk van de neus te verkrijgen. Dit zijn behandelingen die vergeleken kunnen worden met het opvullen van de lippen en het gezicht meer volume te geven, zoals met botulinetoxine A. 

Volume toevoegen aan de neus zorgt voor het creëren van rechte lijnen en heeft tot gevolg dat de neus even groot of kleiner lijkt, in plaats van groter. Op die manier kan het hele gezicht op een subtiele manier weer in balans worden gebracht. 

2. De vorm van de punt van de neus

Een andere manier waarop cosmetische specialisten de vorm van de neus kunnen verbeteren, is door te werken met dermale fillers in de punt van de neus. Dit is vooral gebruikelijk als de punt van de neus hol of te kort is, en fillers kunnen helpen om de neus opnieuw te vormen en te modelleren. Dit kan helpen om een betere symmetrie te creëren, waardoor de neus meer in lijn komt met de rest van de gelaatstrekken.

3. Littekenvorming in de neus minimaliseren

Een derde veelvoorkomende reden voor het overgaan op een niet-chirurgische behandeling, zijn littekens op de neus als gevolg van een ongeval of een eerdere operatie. Met behulp van fillers kan de huid rond de littekens weer glad worden gemaakt maken of de littekens opvullen. 

4. De neus rechtzetten

Tenslotte kunnen niet-chirurgische neusbehandelingen zelfs worden gebruikt om de asymmetrische hoeken te balanceren en de neus rechter te laten lijken. Dit wordt gedaan door middel van de gebieden op te vullen waar de schaduwen de hoeken van de neus accentueren.