Hoe blijft je make-up langer zitten? Bekijk deze tips!

Hoe blijft je make-up langer zitten? Bekijk deze tips!

Als je make-up aanbrengt, wil je natuurlijk dat het de hele dag mooi blijft zitten. Niemand wil halverwege de dag zijn of haar make-up moeten bijwerken. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. In dit artikel delen we een aantal van deze handige tips met je.

Primer gebruiken

Een goede basis is essentieel voor make-up die lang blijft zitten. Het gebruik van een primer is een absolute must. Een primer zorgt ervoor dat je make-up beter hecht aan je huid en voorkomt dat het zich in de lijntjes en poriën nestelt. Breng een dun laagje primer aan voordat je begint met je make-uproutine en je zult merken dat je make-up veel beter blijft zitten gedurende de dag.

Poeder je gezicht af

Een andere tip om je make-up langer te laten blijven zitten, is door je gezicht af te poederen. Poeder absorbeert overtollige oliën en voorkomt glans op je huid. Breng na het aanbrengen van je foundation en concealer een dun laagje poeder aan met een grote, fluffy kwast. Dit zorgt ervoor dat je make-up op zijn plek blijft en voorkomt dat het gaat smelten of vervagen.

Fixeer je make-up met setting spray

Na het aanbrengen van je make-up is het een goed idee om je look af te sluiten met een setting spray. Een setting spray helpt om je make-up te fixeren en zorgt ervoor dat het langer blijft zitten. Spray simpelweg een beetje setting spray over je hele gezicht nadat je klaar bent met je make-up en je bent klaar om de dag door te komen.

Gebruik waterproof producten

Als je wilt dat je make-up lang blijft zitten, is het een goed idee om te kiezen voor waterproof producten. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen water, zweet en andere omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je make-up vervaagt. Kies bijvoorbeeld voor een waterproof mascara, eyeliner en lippenstift en je bent verzekerd van een make-up look die de hele dag mooi blijft zitten.

Vermijd te veel aanraken

Een veelgemaakte fout is dat mensen vaak aan hun gezicht zitten gedurende de dag. Dit kan ervoor zorgen dat je make-up vervaagt of vlekt. Probeer daarom zo min mogelijk aan je gezicht te zitten en vermijd het aanraken van je ogen, lippen en gezicht. Op deze manier blijft je make-up langer zitten en hoef je minder vaak bij te werken.

Draag luchtige kleding

Wist je dat de keuze van je kleding ook invloed kan hebben op hoe lang je make-up blijft zitten? Als je kiest voor luchtige, ademende kleding, zal je minder snel gaan zweten en zal je make-up dus beter op zijn plek blijven zitten. Kies daarom bijvoorbeeld voor lichte, natuurlijke materialen zoals katoen en vermijd synthetische stoffen die warmte vasthouden.

Vermijd warme omgevingen

Warme omgevingen kunnen ervoor zorgen dat je make-up sneller begint te smelten en vervagen. Probeer dus zo veel mogelijk uit de buurt te blijven van hete plekken zoals sauna's, stoomkamers en badkamers waar de douche aan staat. Op deze manier voorkom je dat je make-up zijn frisse look verliest en langer mooi blijft zitten.

Schoonmaken voor het slapengaan

Een laatste tip om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten, is om je gezicht grondig schoon te maken voordat je gaat slapen. Door je make-up goed te verwijderen, voorkom je dat het zich ophoopt en verstopte poriën veroorzaakt. Reinig je huid met een milde cleanser en breng daarna een voedende nachtcrème aan. Op deze manier geef je je huid de kans om te ademen en herstellen terwijl je slaapt, zodat je de volgende dag weer met een frisse start kunt beginnen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je make-up langer blijft zitten en de hele dag mooi blijft. Door een goede basis te leggen met een primer, je gezicht af te poederen, waterproof producten te gebruiken en je make-up af te sluiten met een setting spray, zul je merken dat je make-up veel langer blijft zitten. Daarnaast is het belangrijk om te vermijden dat je te veel aan je gezicht zit, luchtige kleding te dragen en warme omgevingen te vermijden. Vergeet tot slot niet om je make-up goed te verwijderen voordat je gaat slapen, zodat je de volgende dag met een schone lei kunt beginnen.