Wat zijn de voordelen van Botox?

Wat zijn de voordelen van Botox?

Als u nadenkt over een Botox behandeling, is het goed om te weten wat het precies is en wat de voor- en nadelen precies zijn. Lees u goed in voordat u de uiteindelijke keuze maakt. In dit artikel proberen wij een beeld te geven van wat een Botox behandeling precies inhoudt.

Wat is Botox?

Botox toxine word aangemaakt door een bacterie genaamd Clostridium Botulinum. Botox is een natuurlijk eiwit met de eigenschap dat het de beweging van spieren vermindert. Dit effect is slechts tijdelijk. Botox wordt in de medische wereld al ongeveer 40 jaar gebruikt bij verschillende neurologische aandoeningen.

Hoe werkt Botox?

Zoals eerder vernoemd werkt een Botox behandeling slechts tijdelijk. De stof is natuurlijk en wordt na verloop van tijd afgebroken door ons lichaam. De effecten van Botox verdwijnen meestal na drie tot vijf maanden weer. De behandeling gaat erg snel, gemiddeld zo’n 15 minuten. Ook is er geen herstelperiode en is de behandeling verder niet meteen te merken. De stof wordt ingespoten en is verder erg veilig. Er is door de medische wetenschap onderhand uitgebreid onderzoek naar gedaan. Er zijn nog nooit hele nadelige effecten of ernstige complicaties gevonden door het gebruik van Botox.

Voordelen van Botox

Uiteraard is het laten verdwijnen van rimpels het grootste voordeel van Botox. Met een spuitje ben u tussen de drie en vijf maanden van uw rimpels af. Na een Botox behandeling ziet u er een stuk jonger en uitgerust uit. De stof Botox werkt op een natuurlijke manier. Hierdoor is het verder niet zichtbaar dat u een cosmetische behandeling heeft gehad en is het niet gevaarlijk voor de gezondheid. Een Botox behandeling gaat snel en duurt maar tijdelijk.

Nadelen van Botox

Teveel Botox gebruik kan leiden tot een emotieloos, strak gezicht. Je kunt dan moeilijk lachen en kijkt altijd een beetje verbaasd. Dit komt echter alleen voor bij overtollig gebruik. Als Botox op een verkeerde manier gebruik wordt kunt u lastkrijgen van een hangend ooglid. Er is dan te veel Botox gespoten in het voorhoofd. Dit zal niet gebeuren als u behandeld wordt door een ervaren arts zoals bij Botox Maastricht. Ook kan Botox verslavende werking hebben. Er kunnen complicaties optreden bij gebruik van Botox, maar deze zijn slechts mild en ongevaarlijk.