Wax warmers: Hoe kies je het beste apparaat

Wax warmers: Hoe kies je het beste apparaat

De techniek van het ontharen bestaat al honderden jaren. Het is waarschijnlijk dat de Egyptische beschaving met dit ritueel is begonnen, vanwege het hoge esthetische en hygiënische concept. Hoewel ontharen vooral door vrouwen wordt gedaan, is deze techniek de laatste jaren voor veel mannen onmisbaar geworden. Naast schoonheidsklinieken is het ook mogelijk om thuis te scheren, gewoon met een wax warmer.

Er zijn verschillende manieren om ongewenst haar te verwijderen, één daarvan is door middel van hete was. De wax warmer is een van de beste oplossingen voor wie thuis wil waxen. Het is praktisch, gemakkelijk te gebruiken en zuinig. Met deze apparatuur is het niet langer nodig om naar een schoonheidsspecialist te gaan om een gladde en rechte huid te krijgen. Meer tips daarvoor kan je op deze website vinden.

Wat is een wax warmer en wat zijn de voordelen?

Een wax warmer is in feite een elektrisch pannetje dat dient om koude wax te verwarmen totdat deze volledig gesmolten is. Het belangrijkste verschil met een gewone pot is zijn vermogen om de juiste temperatuur te handhaven, zodat de was niet opnieuw hard wordt of verbrandt.

Bovendien is de wax warmer veel sneller dan een gewone pan. En sommige modellen hebben zelfs een filtersysteem om de reeds gebruikte was te reinigen, waardoor het proces hygiënischer en duurzamer wordt. Een ander voordeel is dat de meeste modellen zijn uitgerust met een thermostaat, zodat de gewenste temperatuur langer kan worden gehandhaafd.

Hoe kies je een apparaat om ontharingswax te verwarmen

Er zijn een paar onderdelen waar je een ontharingswax op kunt beoordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Capaciteit

Een van de belangrijkste dingen voordat je een wax warmer koopt, is te kijken naar de capaciteit. Alles hangt af van het soort gebruik (welk deel van het lichaam je wilt ontharen) en hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken. De professionele wax warmer heeft een capaciteit van meer dan 300 ml, maar er zijn ook kleinere exemplaren voor thuisgebruik.

Vermogen

Het tweede aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is het vermogen en de thermostaat van de waxverwarmer. Een apparaat met een vermogen van ten minste 100 watt wordt aanbevolen, zodat je de ontharingswas eenvoudig en snel kunt verwarmen. De thermostaat is voor je om de temperatuur te kiezen waarop je de was wilt smelten.

Tenslotte, alvorens een wax warmer te kopen, is het essentieel om enkele criteria in gedachten te houden om een goede aankoop te doen. In deze gids noemen wij enkele van de aspecten waarmee je rekening moet houden voordat je een waxinelichtje koopt. Bekijk ze!

Accessoires

Afhankelijk van het gekozen model vindt je verschillende accessoires die het gebruik van de wax warmer vergemakkelijken. Sommige zijn al voorzien van verschillende soorten was. Dit is nuttig wanneer je weinig kennis hebt van wassen en hun verschillen.

Andere worden onder meer geleverd met een extra handschoen of een aluminium bakje. Accessoires zijn altijd erg handig, vooral als je voor het eerst een kachel koopt. Anders moet je ze allemaal apart kopen, en dat betekent een extra investering.

Functies

De meest voorkomende functie is de LED-indicator. Sommige modellen wax warmer zijn uitgerust met waarschuwingslampjes die gaan branden wanneer het apparaat op de stroombron is aangesloten en/of wanneer de ideale temperatuur is bereikt.

Een andere functie is de regelbare thermostaat. Deze is aanwezig in de meeste modellen en maakt de keuze van verschillende temperatuurniveaus mogelijk. Gewoonlijk zijn er ten minste drie temperatuurniveaus: laag, gemiddeld en hoog.

Ten slotte is er ook nog de automatische uitschakelfunctie. De meest geavanceerde modellen schakelen automatisch uit wanneer de temperatuur zeer hoog oploopt, zodat de ontharingswas niet oververhit raakt.