Weekend weg met de elektrische auto

Weekend weg met de elektrische auto

Ben je van plan ver op reis te gaan met de elektrische auto? Dan moet je goed opletten. Er zijn namelijk een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Je moet je elektrische auto namelijk opladen en hiervoor heb je een laadpas nodig. Ook de oplaadpunten moet je van te voren checken langs de route. Hieronder meer informatie en tips voor een trip met de elektrische auto.

Oplaadpunten

Van de voren moet je rekening houden met oplaadpunten langs de weg. In sommige landen komen deze namelijk minder vaak voor dan in Nederland. Plan je route daarom goed en check van te voren dat je de nodige laadpas hebt. Nederlandse laadpassen zijn namelijk niet altijd geldig in andere landen. Elektrische auto's van Tesla zoeken automatisch oplaadpunten langs je route als je gebruikmaakt van de navigatie. Ook is het handig om op de bestemming een laadpunt te reserveren en een verblijf te zoeken met een laadpunt. In Nederland zijn type 2 stekkers de standaard. In sommige landen, zoals Frankrijk, is dit echter niet het geval. Sommige landen gebruiken in plaats hiervan type 3 stekkers. Zorg dus dat je hier goed over geïnformeerd bent en neem desnoods een eigen stekker mee.

Je elektrische auto

Ook zijn er duidelijke verschillen tussen de elektrische auto's zelf. Zo heb je elektrische auto's die een bereik hebben van rond de 150 kilometer, maar ook auto's die wel 350 kilometer kunnen halen. Elektrische auto's met een laag bereik zijn minder geschikt voor lange reizen. Op vakantie of bij een weekend weg met de elektrische auto is dit niet handig. Zorg daarom desnoods voor een ander voertuig of huur een auto. Wil je op vakantie met een caravan of een ander soort aanhanger gebruiken? Dan moet je ook goed opletten. Bepaalde modellen zoals de Tesla Model X en de Tesla Model 3 kunnen aanhangers dragen, maar dit geldt niet voor de meeste elektrische auto's. Soms kan het dus handiger zijn om niet met de elektrische auto op vakantie te gaan, of je reis een beetje aan te passen. Bereid je goed voor als je op vakantie wil met de elektrische auto, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.